Паметникът Родината майка в Киев получи държавния герб на щита си. Рано

...
Паметникът Родината майка в Киев получи държавния герб на щита си. Рано
Коментари Харесай

Тризъбец замени сърпа и чука на монумента Родината майка в Киев

Паметникът " Родината майка " в Киев получи държавния герб на щита си. Рано сутринта на 6 август структурата с тризъбец е мнотирана на паметника, заяви УНИАН.

Работата по монумента ще продълби и в идващите дни, с цел да се възвърне външния тип на щита с новия герб, защото част от стоманените плочи, покриващи структурата на щита извън, са отстранени, с цел да се заменят с нови.

На 1 август тази година сърпът и чукът (от герба на СССР) са отстранени от щита. Два пъти се е наложило работата да бъде спирана поради въздушна паника в столицата.

Изпълняващият длъжността министър на културата Ростислав Карандеев е съобщил, че се планува остарелият герб да бъде оставен в Националния музей на историята на Великата отечествена война от 1941 – 1945 г., на територията на който се намира паметникът. 

Освен това се възнамерява преименуване на самия монумент. Вместо " Родината майка " има концепция да се преименува на ​​ " Майка Украйна ". Това е декларирал Юрий Савчук, общоприет шеф на Музея. По думите му научният съвет на музея към този момент е одобрил такова решение, само че следва то да бъде утвърдено дефинитивно от Министерството на културата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР